Algemeen infoBloggeen

Google legt de lat hoger! Is jouw website er klaar voor.

Bezoekers hebben dit profiel 630 keer bezocht.

Google heeft 2 nieuwe deadlines aangekondigd.
1. Alle websites moeten SSL (HTTPS) zijn en
2. Uw website moet snel geladen kunnen worden op mobiel..
Juli 2018 is de deadline voor beide.

Wat betekent SSL voor jou als website eigenaar?

Een SSL-certificaat (HTTPS) verhoogt de veiligheid van een website door gegevens te versleutelen. Op deze manier kunnen jouw gegevens niet worden gelezen door hackers die data proberen te onderscheppen.

Vanaf deze datum moet je website beschikken  over een valide SSL certificaat ook wel soms HTTPS genoemd. Is jouw website niet SSL klaar dan krijgen bezoekers die je website bezoeken met Google Chrome een melding dat de website niet veilig is. Voor de bezoeker is dit even schrikken en zal over het algemeen betekenen dat zij jouw website snel verlaten en op bezoek gaan bij de concurrent, iets dat je liever niet wilt.

Hoe kom ik aan een SSL-certificaat?

Je hebt besloten om je website te voorzien van een SSL-certificaat om de veiligheid van je bezoekers te verhogen maar hoe stel je dit nu in?

Het kopen of instellen van een SSL-certificaat gaat in de meeste gevallen via het webhosting bedrijf, meestal hebben ze instructies online staan over hoe je dit kan doen. Hebben ze dit niet, of snap je het niet? Dan kun je altijd contact opnemen met je webbouwer of vraag het ons.

Sommige hostingpartijen leveren een gratis SSL-certificaat (Lets Encrypt) mee. Dan is dit een kwestie van instellen. Moet je er nog een kopen? Dan heb je nog een keuze uit verschillende soorten.

Welke SSL-certificaat moet ik hebben
Een ‘domein validatie’ is het goedkoopste en voor veel websites biedt dit voldoende bescherming. (Soms gratis of vanaf € 10,- per jaar)
Voor webshops en websites die met vertrouwelijke informatie werken, is het aan te raden om minimaal voor een ‘organisatie validatie’ te kiezen, zodat er meer veiligheid kan worden gegarandeerd. (Vanaf € 30,- per jaar)
De ‘uitgebreide validatie’ is het duurste SSL-certificaat en straalt het meeste vertrouwen uit door ook de bedrijfsnaam van de website in de adresbalk te tonen, zoals te zien is in onderstaande afbeelding. Door dit extra beetje vertrouwen gaan consumenten eerder over tot een aankoop. (Vanaf € 90,- per jaar)

Een veilig website toont een groene slot

Hoe controleer ik mijn SSL certificaat?
Heb je een SSL certificaat laten installeren en wil je zeker zijn dat alles goed is, ga dan naar de volgende pagina om uw SSL -certificaat te verifiëren. SSL Labs

Dus wees er snel bij, het is zo juli.

Heb je nog vragen? neem gerust contact met ons op.

SSL = Secure Sockets Layer | HTTPS = HyperText Transfer Protocol Secure

MOBIELE SNELHEID UPDATE:

Dit betekent dat als je pagina’s niet snel laad, dan krijg je een lagere positie in de rang lijst bij Google. Langzame pagina’s kunnen nog steeds een hoge positie in de ranglijst hebben als deze echt geweldige en relevante inhoud hebben.

Hoe meet ik de snelheid van mijn pagina’s?
Google helpt je op weg met hun gratis Pagespeed Insights tool. Het werkt eenvoudig: je plakt je URL erin en krijgt een rapportcijfer, zowel voor Mobiel als voor Desktop. Belangrijk om te weten is dat de snelheid per pagina wordt berekend. Een andere gratis tool die je kunt gebruiken is Webpagetest deze website geeft je een uitgebreid overzicht hoe je pagina wordt geladen. Let op bij test locatie kies een locatie dicht bij bjivoorbeeld amsterdam.

Google: PageSpeed Insights

WebPageSpeed

 

Mobielvriendelijke test
Google heeft ook een dienst waar u u webpagina’s kan testen op mobielvriendelijkeheid