Algemeen infoAlgemeen nieuws voor de zzpergeenzzper infozzper nieuws

Wat is Instagram?

Bezoekers hebben dit profiel 622 keer bezocht.

Instagram is een app die je installeert op je mobiele telefoon of tablet waarmee je foto’s kunt bewerken en delen. (voor apple gebruikers  en android gebruikers

Eenmaal geïnstalleerd dan kan je via het menu onderin je scherm, door de app navigeren.

AANPASSEN GEGEVENS

Het poppetje, rechts in het menu, brengt je naar je eigen pagina. Hier zie je een overzicht van de foto’s die je hebt geplaatst. Als tikt op ‘je profiel bewerken’, kun je gegevens over jezelf wijzigen.

VRIENDEN ZOEKEN OP INSTAGRAM

Met het vergrootglas kun je gebruikers zoeken. Vervolgens kan je kiezen voor ‘volgen’. De foto’s die geplaatst worden van degeen die je wil volgen zie je voortaan in je overzicht.

HOE BEKIJK IK DE FOTO’S OP INSTAGRAM?

Het huisje links onderin het menu, brengt je naar dit overzicht. Hier zie je foto’s van de gebruikers die je volgt. Door op het hartje onder een foto te tikken, kun je aangeven dat je een foto leuk vindt.

ZOEKEN EN KRIJGEN

Instagram probeert de foto’s die je te zien krijgt constant op jouw interesses aan te passen. De berichten worden geselecteerd op basis van de mensen die je volgt en welke berichten je leuk vindt.

WIE VINDT MIJN FOTO’S LEUK?

Via het hartje kun je recente activiteiten bijhouden. Je ziet hier bijvoorbeeld wie je foto’s leuk vindt en wie je is gaan volgen.

HOE VOEG IK EEN FOTO TOE?

Door op de middelste knop, de camera, te tikken, kun je zelf een foto plaatsen. Bovenin in je scherm kun je kiezen voor ‘foto’, ‘video’ of ‘galerij’. Door op een van de eerste twee te tikken, kun je zelf een foto of video maken. Kies je voor galerij, dan kun je een bestand kiezen vanaf je telefoon.

Zodra je een foto hebt gekozen, kun je in je scherm het formaat aanpassen. Als je tevreden bent kun je via het blauwe pijltje naar de volgende pagina. Hier kun je een filter of een effect toevoegen aan je foto. Vind je het resultaat mooi, dan klikje nogmaals op  het pijltje. Op de laatste pagina kun je tekst, locatie en gebruikers aan je foto toevoegen.

GEBRUIK VAN HASHTAG?

Als je tekst toevoegt bij je foto dan kun je voor bepaalde woorden een hashtag (#) plaatsen. Je foto komt terecht in een overzicht met foto’s met diezelfde hashtag. Let op: dit kan alleen als je profiel openbaar is.

WIE ZIEN MIJN FOTOS?

Wanneer je een account aanmaakt op Instagram is deze in de eerste instantie openbaar. Als je wil dat gebruikers je toestemming nodig hebben om jouw foto te bekijken, kun je dit wijzigen door naar je eigen pagina te gaan. Androidgebruikers tikken op de drie puntjes rechtsboven in beeld. Apple-gebruikers kiezen voor het tandwieltje. In het volgende scherm vink je de optie ‘privé-account’ aan.

DELEN VAN FOTO’S

Wil je een foto delen met een persoon, of met een select groepje? Dan kun je gebruik maken van de functie ‘Instagram Direct’. Hier kun je privéfoto’s, filmpjes en berichten naar elkaar versturen. Je vind deze functie rechtsboven in je scherm.

Als je de berichten wilt zien die je hebt verzonden via Instagram Direct, tik je rechtsboven in het overzicht. Je kunt vanaf dit punt de berichten beheren die je hier hebt verstuurd en ontvangen. Als je een bericht verstuurd hebt, kan je ook zien of de ontvanger het bericht gelezen heeft.

Het is mogelijk om berichten te krijgen van mensen die je niet kent. Deze berichten komen dan binnen in ‘berichtverzoeken’. Deze moet je dan eerst accepteren voordat je er op kunt reageren. Als er ongewenste berichten binnenkomen kan je ze hier meteen verwijderen, zonder dat je verzender heeft gezien dat je hebt bericht hebt gelezen.

Heb je een foto in je feed gezien, die je met een specifiek persoon wil delen? Klik dan onder de desbetreffende foto op het pijltje, te vinden naast het hartje en het ballonnetje.

VERHALEN

Dit is een andere manier om beelden met je volgers te delen, deze foto’s en filmpjes verdwijnen weer na 24 uur. Deze functie is te vergelijken met ‘Mijn verhaal’ op Snapchat.

VERHAAL UPLOADEN?

  • Tik linksboven in je scherm of veeg naar rechts in je overzicht.
  • Tik onder in het scherm om een foto te nemen of houd vast om een video op te nemen.
  • Veeg naar links en tik dan onder aan het scherm op Handsfree om een video te op te nemen zonder tikken en vasthouden.
  • Tik op het scherm om te tekenen of om tekst of een sticker toe te voegen aan je foto of video.
  • Ook kan je filters, je locatie, de temperatuur en de tijd toevoegen als ‘sticker’. Zo kan je je eigen foto personaliseren.
  • Je kunt op annuleren tikken om je foto of video te verwijderen of op opslaan om deze op je telefoon op te slaan. Wanneer je klaar bent, tik je op Je verhaal om je verhaal te delen. Ook kan je je verhaal afschermen voor specifieke mensen. Dit kan je regelen bij instellingen, linksboven in het ‘mijn verhaal’-scherm. Wanneer je met de gewone camera op je telefoon een mooie foto hebt gemaakt, kun je die ook delen in je verhaal. Dit doe je door omhoog te swipen. Je fotorol komt dan tevoorschijn en zo kan je de foto kiezen die je graag wil uploaden.

LIVE INSTAGRAM

Wil je je vrienden live mee laten kijken met wat jij op dat moment aan het doen bent? Dat kan met de functie ‘Instagram Live’. Je moet er dan wel voor zorgen dat je camera en microfoon goed werken. Je kan zolang live zijn als jij dat wilt. Let wel: wanneer een live video is beëindigd, kan deze niet meer worden bekeken op Instagram.

Bron: Instagram

Geef een reactie