geen

WAT IS TWITTER

Bezoekers hebben dit profiel 619 keer bezocht.

Twitter en ‘tweeting’ gaat over het uitzenden van dagelijkse korte berichten naar de wereld, in de hoop dat de berichten bruikbaar en interessant zijn voor iemand. Met andere woorden, microblogging.

Twitter hanteert een doelgerichte beperking van de berichtgrootte om dingen scanvriendelijk te houden: elk microblog ‘tweet’ item is beperkt tot 140 tekens of minder. Dit bevordert het gerichte en slimme gebruik van taal, waardoor berichten erg gemakkelijk te scannen zijn, en ook zeer uitdagend om goed te schrijven. Deze beperking in grootte heeft Twitter echt tot een populaire sociale tool gemaakt.

HOE WERKT TWITTER

Twitter is heel eenvoudig te gebruiken als uitzender of ontvanger. Je neemt deel met een gratis account en een Twitter-naam. Ga hiervoor naar het inlogformulier op Twitter.com. Als alles goed ingevuld is kan je aan de gang om berichten te verzenden of berichten van bekenden of interessante mensen te volgen.

U kiest er vervolgens voor om uw dagelijkse Twitter-feeds te lezen via een van de verschillende Twitter-lezers. Twittergids of  TwitterPacks http://twitterpacks.pbwiki.com

TWITTER IS SIMPEL

Waarom sturen mensen berichten via Twitter?
Mensen sturen Twitter ‘tweets’ om allerlei redenen: ijdelheid, aandacht, schaamteloze zelfpromotie van hun webpagina’s, verveling. De overgrote meerderheid van tweeters doet dit microblogging als een recreatief ding, een kans om de wereld in te schreeuwen en te genieten van het aantal mensen dat ervoor kiest om je spullen te lezen.

De echte waarde van Twitter: het biedt een stroom snelle updates van vrienden, familie, wetenschappers, nieuwsjournalisten en experts. Het stelt mensen in staat om amateurjournalisten van het leven te worden, iets te beschrijven en te delen dat ze interessant vonden over hun dag.

TWITTER ALS MARKETINGTOOL

Als je als bedrijf of onderneming leert hoe de nuances van tweeten werken, kun je goede advertentieresultaten met Twitter behalen.
Duizenden mensen maken er gebruik van.

Twitter is een mix van instant messaging, bloggen en sms’en, maar met korte inhoud en een zeer brede doelgroep

Je kunt twitteren in je browser, gewoon op www.twitter.com, of in speciale programma’s als Tweetdeck en Twhirl.
Wil je twitteren vanaf je mobiele telefoon ga dan naar https://m.twitter.com.